Cotino wil overtollige ambtenaren voor schoonmaak en bewaking

Assembleelid Rossellie Cotino (NDP) wil graag van onderwijsminister Robert Peneux weten wanneer schoonmaak- en bewakingsbedrijven, die diensten leveren aan de overheid, daadwerkelijk zullen worden uitbetaald. Cotino benadrukte tijdens de behandeling van de suppletoire begroting over het dienstjaar 2016 vrijdag in De Nationale Assemblee (DNA) dat in de begrotingen van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur bij de post ‘verbruik van goederen en diensten’ het oorspronkelijke bedrag van SRD 158 miljoen is opgetrokken naar SRD 200 miljoen. Daarbij is er een toename van SRD 5.3 miljoen als het gaat om schoonmaak- en bewakingsbedrijven. Cotino vraagt zich af waarmee deze verhoging van ‘schoonmaak en bewaking’ te maken heeft, terwijl het volgens haar bekend is dat er in de afgelopen periode een enorme roep is vanuit deze groep om de opgelopen achterstanden uitbetaald te krijgen. De politica gaf aan dat zij bij de begrotingsbehandeling over dit dienstjaar eerder voorgesteld had om de contracten met deze bedrijven volledig stop te zetten, aangezien de situatie zeer precair was. In de plaats daarvan zouden volgens haar dan maar ambtenaren ingezet kunnen worden om dit werk te doen. Echter heeft zij tot nu toe geen antwoord van de bewindsman ontvangen. Cotino werd ondersteund door collega Keshopersad Gangaram Panday. Volgens de politicus is het bekend dat de overheid een overschot heeft aan ambtenaren en het dus efficiënt zou zijn om deze overtollige ambtenaren ook in te zetten voor deze werkzaamheden.
FR

error: Kopiëren mag niet!