Personeel Kirpalani gedenkt 80-jarig bestaan

Personeel Kirpelani gedenkt 80 jarig bestaanHet personeel van Kirpalani heeft het initiatief genomen om het 80-jarig bestaan van het bedrijf te gedenken. De eerste verdieping van de grote winkelzaak was gedeeltelijk versierd. De verschillende filialen van Kirpalani konden het geheel ook online volgen vanuit Kirpalani Domineestraat. Feesten kan op allerlei manieren. Het personeel heeft in dit kader besloten om met dit initiatief te tonen wat deze organisatie voor hen betekent. “Wat geef je een organisatie die altijd goed is geweest voor haar personeel? Je kunt onder andere vertrouwen, ondersteuning, loyaliteit en waardering tonen. ‘We will remain to be the best and together we will achieve higher goals’, werd door een medewerker aangegeven.” De franchise heeft gelijk gebruik gemaakt van de gelegenheid om eveneens via de Kirpalani Stichting een geldbedrag te doneren aan Huize Bethaljada. De keuze is gemaakt voor Huize Bethaljada om uiting te geven van het werk dat wordt verzet door deze instelling. Het gedoneerd bedrag was SRD 10.000. Dit tehuis biedt zorg aan personen met een meervoudige beperking en heeft in het verleden reeds meerdere donaties ontvangen van de franchise.
Een vertegenwoordiger van Huize Bethaljada gaf aan dat het tehuis momenteel bezig is haar dienst uit te breiden. Het tehuis zal dit geldbedrag goed kunnen gebruiken, omdat het bezig is een vierde unit op te zetten waar zij meer bewoners zullen huisvesten. Momenteel heeft het tehuis vooral te maken met een personeelstekort. Een tekort dat zo snel mogelijk opgevuld moet worden, vooral gezien de uitbreiding die de instelling op het oog heeft. Verder is aangegeven door de vertegenwoordiger dat gezien de huidige situatie het onderhouden van deze speciale groep meer energie en tijd vraagt. “Vooral om mensen te bemoedigen en zover te krijgen om iets te geven ten behoeve van de bewoners van Huize Bethaljada, vandaar dat de geste van Kirpalani erg op prijs gesteld wordt.”
Kirpalani’s NV, die op 21 augustus 1936 werd opgericht, begon in een klein pand aan de Maagdenstraat, maar is in de loop der tijden uitgegroeid tot één van de grootste handelsbedrijven in Suriname met meerdere filialen in Paramaribo. Kirpalani heeft altijd aandacht gehad voor de sociale noden in de gemeenschap en heeft onder meer via de Kirpalani Stichting vele donaties verstrekt aan instellingen, die zich inzetten voor senioren burgers, educatie, mensen met een beperking, opvang en begeleiding van kinderen, medische zorg en nog vele andere goede doelen. Dit jaar worden ook de medewerkers van het bedrijf bedacht middels waardebonnen. Het bedrijf werkt verder aan de toekomst en is vorig jaar begonnen met de bouw van Kirpalani Superstore, die zowel via de Koningstraat als de J.A. Pengelstraat te bereiken zal zijn. Het bedrijf hoopt met de schenkingen een wezenlijke bijdrage te kunnen leveren aan het bereiken van de doelstellingen van beide instellingen.

error: Kopiëren mag niet!