Drugszaak uitgesteld wegens ontbrekend scheikundig rapport

Kantonrechter Marie Mettendag heeft donderdag de strafzaak waarin de 56-jarige Nederlander, Glenn P. terecht staat uitgesteld naar 27 oktober. In het dossier ontbreekt het scheikundig rapport. Deze verdachte werd op woensdag 15 juni dit jaar op de Johan Adolf Pengelluchthaven te Zanderij aangehouden met een hoeveelheid cocaïne in zijn bezit. In zijn reisbagage werden verdovende middelen aangetroffen met een brutogewicht van 3260 gram. Dit spul werd in vijf flessen baby olie en baby crème aangetroffen in pastavorm.
Advocaat Benito Pick merkte op dat er inmiddels drie maanden voorbij zijn en het rapport nog niet binnen is. De magistraat achtte noodzakelijk om eerst vast te stellen om welk verdovend middel het gaat. Op de afgelopen zitting verklaarde Glenn dat hij in opdracht van een vriend de drugs naar Nederland zou smokkelen. Voor een succesvolle uitvoer zou hij een vergoeding van Euro 5.000,- ontvangen. Echter is deze uitvoer mislukt nadat de douane onregelmatigheden constateerde tijdens de routine controle in zijn reiskoffer. De verdere behandeling van deze zaak vindt plaats na het reces, op 27 oktober.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!