‘Overdracht, overdracht, wij willen overdracht’

IMG-20160727-WA003‘Overdracht, overdracht, wij willen overdracht’, schreeuwden de leden nadat oud-voorzitter van de Surinaamse Politiebond (SPB), Robby Ramdjiawan, de vergadering wilde verdagen. Ramdjiawan was van plan om een kort geding aanhangig te maken welke gebaseerd was op uitspraken gedaan door een bestuurslid, in deze een onderinspecteur van politie. Dit lid was de mening toegedaan dat de verkiezing bij de politiebond niet volgens de statuten was verlopen. Het lid heeft zijn ingang gevonden bij Ramdjiawan en de bondsvoorzitter vond het nodig om de geplande dag van overdracht aan het nieuw SPB-bestuur onder leiding van Raoul Hellings te verdagen.
“Wij hebben ons op het standpunt gesteld dat het lid naar de rechter moet stappen en niet het bestuur. De voorzitter was de mening toegedaan dat hij als voorzitter de belangen van de leden moet behartigen en naar de rechter moet stappen om een zaak aan te spannen. Wij zagen dit alles als een vertraging tactiek. U gaat de vergadering niet verdagen. De voorzitter maakte aanstalten en liep naar zijn auto. De leden hebben hem daartegen belet. Wij zijn voor zijn auto gaan staan en gaven aan dat de vergadering door moet gaan. Ramdjiawan was geschrokken en dat zag je aan zijn gezicht”, vertelt de woordvoerder van de winnaar van de verkiezingen, Revelino Eijk, aan Dagblad Suriname.
Ramdjiawan werd toen aangesproken door enkele leden. Hem werd voorgehouden dat deze wijze van afsluiting niet goed is voor zijn carrière. “Ik heb hem persoonlijk ook voorgehouden dat indien hij overgaat om de vergadering te verdagen, wij het werk zullen neergelegen en dat hij dit op zijn rekening heeft. Om Ramdjiawan zo ver te krijgen duurde het drie kwartieren”, zei Eijk.
‘Toen Ramdjiawan terugkwam, is er een gesprek geweest met de nieuwe voorzitter van de Surinaamse Politie Bond, Hellings, en voorzitter van de verkiezingscommissie, Rudi Steinberg. Er werd een compromis gesloten dat de overdracht door gaat en dat er een persstilte in acht wordt genomen om gemoederen te bedaren. De vergadering is hierna aangevangen, waarbij oud-voorzitter Ramdjiawan aangaf dat de nieuwe voorzitter de protocollen van overdracht moest doornemen. De overdracht heeft symbolisch plaatsgevonden met de overhandiging van de voorzittershamer. Het nieuw bestuur heeft overgenomen en daarbij de verkiezingscommissie ontbonden en bedankt voor de bewezen dienst. Ramdjiawan is blijven aanzitten als lid totdat de vergadering is afgelopen’, vertelt Eijk aan Dagblad Suriname.

error: Kopiëren mag niet!