Advocaat Lobo overhandigt cd ter bevestiging meinedige verklaring Justitieminister in zaak Meriba

Advocaat Meriba heeft beeldmateriaal over meinedige    verklaring JustitieministerAdvocaat Raoul Lobo, die Romano Meriba, pleegzoon van president Desi Bouterse, juridisch bijstaat, heeft de daad bij het woord gevoegd en dinsdag een cd inhoudende beeldmateriaal over eerder gedane uitspraken van Justitieminister Jennifer van Dijk-Silos overhandigd aan kantonrechter Rewita Chatterpal. Het beeldmateriaal op de cd moet volgens de raadsman uitwijzen dat de bewindsvrouw, in tegenstelling tot haar getuigenverklaring op 22 juni, wel eerder publiekelijk kenbaar heeft gemaakt dat Justitie veel eerder van tevoren wist over de zware beroving, waarbij Meriba, Anthony C. (55), Errol S. (41) en Ruben S. (39) op 9 november 2015 aan de Siemensstraat betrokken zijn geweest. Van Dijk-Silos verklaarde op 22 juni in de rechtszaal onder ede dat zij nimmer dergelijke uitspraken heeft gedaan en dat zij Meriba eerder niet heeft gekend. De bewindsvrouw zou de pleegzoon van de president pas op die dag op de strafzitting hebben gezien. De minister benadrukte dat zij als Juspol-minister niet betrokken is bij de operaties van de politie. Ook wordt zij nimmer betrokken bij de opsporing, vervolging en berechtingen van verdachten. Lobo vindt echter dat de minister hiermee een meinedige verklaring op de strafzitting heeft afgelegd.
‘Natuurlijk wist de politie eerder hierover’
Op een persconferentie op 19 november 2015 zei de bewindsvrouw inderdaad op vragen van journalisten dat de politie veel eerder over de roofoverval wist. Zo konden de wetsdienaren volgens haar de zaken in het geheim voorbereiden en per direct invallen toen het strafbare feit werd gepleegd. “Denk je dat het per toeval is dat op het moment dat het geld genomen is, dat ze daar waren? Als je goed nadenkt, moet je weten dat dit heel goed voorbereid moet zijn geweest”, zei de minister. Op een vraag van een journalist waarom de politie niet eerder had opgetreden op basis van de tip, zei de minister: “Natuurlijk wist de politie eerder hierover. Je gaat wel niet verwachten dat wij een tip publiekelijk bekend gaan maken om de rovers juist te helpen.” Het beeldmateriaal, dat Lobo heeft overhandigd, moet dit slechts op de strafzitting bevestigen. Volgens de advocaat ontkent de minister nadat de politie de informatie ontkende.
FR

error: Kopiëren mag niet!