SWM wil openbare kranen vervangen met huisaansluitingen

Openbare kraan te Wit Boiti (foto: Kevin Ngadimin)
Openbare kraan te Wit Boiti (foto: Kevin Ngadimin)
De NV Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) heeft onlangs een oproep gedaan aan de bewoners van de Goede Verwachting, Goede Zorgweg, Goede Herinneringweg en Kinki Sa Kongweg om hun huisaansluitingen aan te vragen. Volgens de SWM-voorlichting zijn er op dit moment 17 openbare tapkranen die op een gegeven moment zullen moeten worden verwijderd. Vandaar dat de mensen in de gelegenheid worden gesteld om een eigen huisaansluiting aan te vragen.
Voor het water van de openbare tapkranen betaalt de gebruiker niets. Bij de SWM gaat het erom dat de gebruiker van het water nu voor het water gaat moeten betalen. “Op het moment dat je openbare kranen plaatst, zie je dat de kranen kapot raken, lekken etc. Het water stroomt weg en dat is alleen maar verlies voor zowel de SWM als de overheid. De tapkranen waren een tijdelijke oplossing, omdat er een grondenrechtenkwestie in deze omgevingen speelde. Nu is dat voor het grootste deel opgelost. De hoofdleidingen in de wijk zijn geplaatst, dus kan men een eigen aansluiting aanvragen”, stelt Edmund Blufpand, SWM-woordvoerder.
Sommigen mensen moeten vaak met een kruiwagen naar de openbare kraan om water naar huis te dragen. Los van het feit dat het billijk is dat een ieder voor zijn eigen water betaalt, is het voor de bewoners zelf prettiger dat zij water tot aan huis geleverd krijgen.

Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!