Hoefdraad: “Enorm veel verkwisting bij sociale instellingen”

‘Uit rapportages is gebleken dat bij het aspect van sociale uitgaven van de regering enorm veel wordt verkwist bij de sociale instellingen.’ Dit zei Financiënminister Gilmore Hoefdraad dinsdag tijdens de openbare vergadering in De Nationale Assemblee (DNA). “Natuurlijk gaat men voor het geringste naar de pers om aan te geven dat zij vergaan, maar veelal worden begrotingen bespekt met auto-aanschaffingen, overvloed van personeel, consultants die tientallen jaren blijvend zijn. It’s a different ball game. Wij moeten eigenlijk de tering naar de nering gaan zetten en de mensen gebruiken waarvoor ze nodig zijn en dan afbouwen”, stelde de bewindsman. Volgens de minister zal Financiën blijven toezien dat prioriteiten, die gesteld worden door de regering, financierbaar zijn. Geld vrijmaken voor een aantal beleidsprogramma’s is volgens Financiën een topprioriteit. De minister benadrukte dat de situatie er niet rooskleurig uitziet, maar dat de regering er alles aan doet om een ommekeer te brengen in de situatie. De overheidsuitgaven zijn reeds sterk teruggedrongen en wordt er steeds verder hieraan gewerkt. Er zal meer aandacht worden besteed aan prioriteit uitgaven die groeibevorderend zullen zijn.
FR

error: Kopiëren mag niet!