Peneux zal 541 leerkrachten verplicht muteren naar binnenland

Peneux zal 541 leerkrachten verplicht muteren naar binnenlandHet ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (Minowc) zal voortaan gebruik maken van het Personeelswet om scholen in het binnenland adequaat te kunnen voorzien van leerkrachten. Dit zei minister Onderwijs-minister Robert Peneux donderdag tijdens de openbare vergadering in De Nationale Assemblee (DNA). Volgens de bewindsman heeft hij op basis van een berekening een rapport ontvangen waarbij het ministerie 541 leerkrachten boven de formatie heeft. Deze zullen alvast verplicht naar het binnenland worden gemuteerd. Deze leerkrachten worden volgens Peneux maandelijks door Minowc betaald, terwijl zij niet verantwoordelijk zijn voor een klas.
“Wij zijn nu bezig met het mutatiebeleid, maar wij hebben ook gekeken naar de Personeelswet. Een artikel in de Personeelswet biedt het ministerie de ruimte om leerkrachten uiteindelijk te bepalen hun werkplek. Wij hopen dat wij hierdoor kunnen voorzien in de behoeften van leerkrachten in het binnenland”. De bewindsman benadrukte dat het ministerie er alles aan zal doen om het weinige kader dat er is op de Anton de Kom Universiteit van Suriname (Adekus) en alle docenten die een wezenlijke bijdrage leveren aan de vorming van wetenschappelijk kader te behouden.
Het was Cleon Gonsalves Jardin de Ponte van de Palu die de bewindsman op dit punt wees. Volgens de politicus zijn er een heleboel leerkrachten die bewust voor het beroep hebben gekozen, maar weigeren lessen in zowel het binnenland als de districten te gaan verzorgen. Hij wilde graag weten wat het standpunt was van de regering met betrekking tot dit probleem.
FR

error: Kopiëren mag niet!