Nading wil vrijstelling schoolgelden voor binnenland

Nading wil vrijstelling schoolgelden voor binnenlandAssembleelid Aida Nading (NDP) vindt dat bewoners in het binnenland gevrijwaard moeten worden van het betalen van schoolgeld of materiaalkosten. Dit zei de politica donderdag tijdens de openbare vergadering in De Nationale Assemblee (DNA). Volgens de NDP’er moet dit gebeuren, “omdat er niks wordt gedaan voor de scholen in het binnenland”. Nading was ook niet te spreken over het feit dat de toets voor de glo-scholen reeds voor de deur is, terwijl er al vijf maanden geen elektriciteit is in het binnenland. “Nu moeten leerlingen studeren, maar hoe verder? Kinderen in het binnenland zijn ook de toekomst van Suriname”, benadrukte zij. Volgens Nading is dit slecht onderwijsbeleid ook een van de redenen waarom leerkrachten niet happig zijn om in het binnenland te gaan werken. Volgens de politica vragen leerkrachten al lang naar boeken, stoelen en tafels. Echter hebben zij dit volgens haar nog niet gehad. De leerlingen in het binnenland doen volgens haar heel hard hun best. Dit is volgens haar duidelijk te zien aan de prestaties aan het eind van het schooljaar.
FR

error: Kopiëren mag niet!