Brad Pitt was nog nooit zo angstaanjagend als in gewelddadige thriller ‘Kalifornia’

Pitt speelde een psychopaat zonder grenzen in 1993 in ‘Kalifornia’ tegenover David Duchovny, Juliette Lewis en Michelle Forbes.

De jaren ’90 waren rijk aan de wederopstanding van baanbrekende horror- en neo-noirfilms, en Kalifornia haalde het beste uit elk genre, waardoor Brad Pitt zelfs de titel van Amerika’s blauwogige liefje van zich af kon schudden in de donkere en verontrustende thriller.

In de film speelt Juliette Lewis ook een even meeslepende rol, en samen richten ze grote schade aan aan een verfijnd, in de stad levend stel, gespeeld door David Duchovny en Michelle Forbes.

Het is een van de grootste thrillers uit de jaren ’90 en combineert horror en geweld om uitspraken te doen over hoe de Amerikaanse cultuur seriemoorden en de dood consumeert als entertainment.

Het is Pitts gruwelijke kijk op een seriemoordenaar uit het zuiden en Lewis’ verwoestende optreden als zijn hulpeloze vriendin. ‘Kalifornia’ verdient het om vereerd te worden in dezelfde gelederen als andere veelgeprezen thrillers uit het decennium, zoals Se7en of The Silence of the Lambs.

De onafhankelijke low-budgetfilm, geregisseerd door Dominic Sena, was zijn tijd ver vooruit en bevat een aantal van Pitts beste werk dat hij ooit op het scherm heeft gezet.

error: Kopiëren mag niet!