Honderden bachelors zitten zonder werk

Assembleelid Mahinder Jogi hekelde donderdag in De Nationale Assemblee (DNA) dat de regering een oordeel komt vellen op afgestudeerden van de bacheloropleidingen op de Anton de Kom Universiteit van Suriname (Adekus), terwijl dezelfde regering geen enkele werkgelegenheid heeft kunnen creëren voor de honderden bachelors, die op dit moment zonder werk zitten. “Plaatst u morgen een advertentie in de krant voor de mensen die een bachelordiploma hebben. Laten wij zien hoeveel van deze mensen zonder werk zitten en hoeveel keren deze mensen gesolliciteerd hebben”, stelde de politicus. Volgens de VHP’er is het beter dat de regering faciliteiten voor afgestudeerden creëert, dan in het parlement te komen staan en ze te verwijten. Zoals de zaken er nu uitzien, zullen bachelorstudenten voortaan een inschrijfgeld van SRD 1000 moeten betalen.
FR

error: Kopiëren mag niet!