Slagingspercentage AMS met 2% vooruit

AMS slagingspercentage is met 2Directeur Edmund Stuger van de Algemene Middelbare School (AMS) geeft aan als directeur nooit tevreden te zijn met de resultaten, omdat altijd gestreefd wordt naar een zo hoog mogelijk percentage, maar hij is wel trots op de leerkrachten voor datgene dat is verzet, de leerlingen en het behaalde resultaat. Momenteel zijn gelijk geslaagd 81 leerlingen (58,7%) uit een aantal van 138. Er zullen ongeveer 29 (21%) leerlingen herexamen doen en het aantal afgewezen kandidaten is 26 (18,8%). Vorig jaar was direct geslaagd 70 (55,6%) uit een totaal van 126 studenten, herexamen hadden 30 (23,8%) en 25 (19,8%) waren afgewezen. De AMS is ten aanzien van de resultaten met ongeveer 2% vooruitgegaan ten opzichte van vorig jaar. De directeur zegt dat de focus altijd is gelegd op het beginresultaat en het herexamen. Daarna wordt er geen aandacht meer besteed aan de einduitslag. De directeur is van mening dat er daardoor niet het juiste eindslagingspercentage wordt gegeven. “Het percentage is slechts een meetmoment om aan te geven als een school goed is of niet goed, maar dat is fout. Men weet precies welke scholen normaal of niet normaal draaien en het ministerie van Onderwijs wil hoge slagingspercentages, maar men weet ook dat dat niet zaligmakend is”, verklaarde Stuger. Wanneer het herexamen zal beginnen, is nog niet bekend bij de directeur, maar de einduitslag is op 10 augustus.
Zwangere leerling als tweede bestgeslaagde
Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur had een beroep gedaan op de AMS een leerling, die wegens haar zwangerschap geen examen mocht maken op een andere school, over te nemen. Deze student is de tweede bestgeslaagde. “Hoewel zij geen AMS’er was, mocht ze gebruik maken van de geboden faciliteiten”, zegt directeur Stuger. Alles is feilloos verlopen. Het laatste examen was op 30 juni en deze leerling is op 2 juli bevallen. Tijdens het examen was haar moeder op eigen verzoek elke dag op school voor het geval iets zich mocht voordoen om bij te springen. “Ik breng dit ter sprake, omdat we onze kinderen hun kansen niet moet ontnemen. Als ze hun eigen kansen willen verprutsen is het voor hen, maar wij werken daaraan niet mee”, vindt de AMS-directeur.
Acties leerkrachten geen domper op leerprestaties
De acties van de leerkrachten hebben op de AMS qua leerprestaties geen invloed gehad, maar wel voor ongemak gezorgd, omdat het examen daardoor werd verschoven. “Ik ben behalve directeur zelf ook leraar, maar vaak worden acties gevoerd, waarbij het resultaat binnenkomt waarvan niet bekend is wat dat is. Wat is er bereikt, ben je er beter van geworden en was het voldoende”, zijn vragen die gesteld zouden moeten worden, vindt hij. “Moeten we steeds staken om zogenaamd een doel te bereiken. Het is zo dat de meeste stakingen politiek getint zijn. Maar ik vind dat leerkrachten een job hebben genomen om leerlingen te helpen, dus als je staakt laat het zo zijn dat dit echt nodig is.”

error: Kopiëren mag niet!