Lyceum 1 blij met 70% direct geslaagden

FrontfotoEr hebben 307 studenten van het Mr. Dr. J. C. de Miranda Lyceum (Lyco 1) geparticipeerd aan het examen, waarvan 214 studenten (70%) gelijk zijn geslaagd. Directeur Balram Soemeer geeft aan blij te zijn met dit percentage. Studenten die in aanmerking komen voor herexamen zijn 45 (14,5%) en ongeveer 48 (15,5%) studenten zijn afgewezen. “De uitslag is ongeveer hetzelfde als vorig jaar”, zegt hij. “Ondanks de moeilijke huidige situatie is het schooljaar wel goed gegaan. Iedereen is gestrest, de ouders, leerlingen en leerkrachten en toch is het enorme een prestatie wanneer je deze cijfers behaalt.” Het herexamen begint op 26 juli en eindigt op 4 augustus. De einduitslag volgt dan op 10 augustus. “De grote vakantie zal ook rondom die periode zijn”, zegt de Lyco 1-directeur.
Velen zijn gezien de moeilijke economische situatie gedemotiveerd. De angst zit erin dat studenten zullen afhaken en niet zullen doorstuderen en gelijk over zullen gaan tot het zoeken van een baan. De Lyco 1-directeur stelt dat hoewel het een andere tijd is, men door moet gaan met studeren. Het vwo is het voorbereidend wetenschappelijk onderwijs en je gaat ervan uit dat er een basis is gelegd en dat men zal doorstromen naar het wetenschappelijk onderwijs. “Je kunt dus niet hier stoppen. Je moet jezelf moed inspreken om ondanks de moeilijke economische situatie door te gaan”, aldus directeur Soemeer.

error: Kopiëren mag niet!