Drie jaar en zes maanden voor roekeloos rijden met dodelijke afloop

De verdachte Arvin B. die als gevolg van een aanrijding op een rolstoel is beland, riskeert een celstraf van drie jaar en zes maanden. Op 11 oktober 2015 heeft de 17-jarige Chivaro Soerokarijo het leven gelaten bij een aanrijding tussen twee auto’s aan de Anton Dragtenweg. Het slachtoffer zat als mede-inzittende in het voertuig, dat bestuurd werd door de bestuurder Damian K. Uit het voorlopig onderzoek is komen vast te staan dat de bestuurder, Arvin B., reed over de Anton Dragtenweg. Hij kwam vanuit Leonsberg en ging naar de richting van het centrum. Damian K. reed vanuit de tegenovergestelde richting. Arvin die vermoedelijk met een hoge snelheid moet hebben gereden, is op een gegeven moment op de rijhelft van Damian terechtgekomen, met als gevolg de frontale botsing.
Er zijn geen rem- of schuifsporen aangetroffen, wat ook doet vermoeden dat de twee voertuigen in volle vaart op elkaar zijn ingereden. De brandweer moest eraan te pas komen om de slachtoffers uit hun voertuigen te bevrijden. De 17-jarige Chivaro was op slag dood en de overige vijf gewonden werden per ontboden ambulances vervoerd naar de Spoedeisende Hulp. Arvin heeft toegegeven op die dag alcohol te hebben genuttigd. Er is bloed van hem afgetapt en het resultaat is 2.16 promille. Het rijbewijs van de veroorzaker is gelijk na de aanrijding ingevorderd. Hij wenste verder geen verklaring af te leggen bij zijn voorgeleiding.
De vervolging, officier van justitie Manro Danning, gaf aan dat de bestuurder roekeloos c.q. onvoorzichtig over de weg heeft gereden. Hij heeft door zijn rijgedrag het verkeer in gevaar gebracht. Ook vond hij dat het bewezen is dat de aanrijding aan zijn schuld te wijten is. De eis betreft drie jaar en zes maanden en ontzegging van de rijbevoegdheid voor drie jaar en zes maanden. Advocaat Irvin Kanhai heeft rechter Danielle Karamatali verzocht om de vrijheidsbeneming van zijn cliënt op te schorten c.q. op te heffen. De rechter besliste negatief op het verzoek. De verdachte blijft aangehouden en de behandeling wordt op 11 augustus voortgezet.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!