Sivis laat zich uit over resultaatgericht management

1 Sivis laat zich over Resultaat gericht ManagementHet Scholingsinstituut voor Vakbeweging in Suriname (Sivis) heeft op 14 juli zijn eerste lezing over ‘resultaatgericht management’ gehouden. Sivis gaat ervan uit dat er vaak zaken gedaan worden, simpelweg omdat die gedaan moeten worden, zonder inachtneming van de te bereiken resultaten. Dit is volgens de organisatie een totaal verkeerde opstelling. Victor Jones, directeur Sivis, stelt dat het resultaat gericht werken veel mist in Suriname. Tijdens deze lezing zijn de ervaringen van Curaçao op dit gebied meegenomen. De inleider was Iwan Zunder, die 15 jaren ervaring heeft opgedaan op het gebied van internationale ontwikkeling op verschillende continenten van de wereld. De deelnemers aan de lezing waren vertegenwoordigers van het ministerie van Arbeid, vakbondskaders en niet vakbondskaders. De focus was gericht op de deelnemers van de middenkaderopleiding van Sivis. Het scholingsinstituut staat bekend als een organisatie welke zich hard maakt om de educatie naar de samenleving toe te brengen.
Men heeft voor het eerst aan de hand van ‘Table talks/Speed talking’ op een interactieve manier getracht het maximale uit de deelnemers te halen. De table talk is een model waarbij de deelnemers aan de hand van bepaalde vragen zich beraden over een aantal vraagstukken. “Belangrijk is niet alleen hoe men dingen wil bereiken, maar ook wat men precies wil bereiken. Men zal eerst moeten formuleren wat men wil bereiken. Hoe men zaken bereiken wil, komt ten tweede aan de orde”, stelt Jones. De onderwerpen van de dag werden toegespitst op de behoefte van de deelnemers. Deelnemers hebben zelf hun potentiele rol van resultaatgericht management binnen de ontwikkeling van Suriname benoemd.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!