Bewoner Tammengastraat beschoten

De politie van Bureau Nieuwe Haven kreeg maandagochtend een melding van een schietpartij aan de Tammengastraat. Ter plaatste aangekomen, werd een bewoner aangetroffen die een schotverwonding had opgelopen aan zijn been. Uit het voorlopig onderzoek blijkt dat iemand dwars door de woningdeur heeft geschoten. Het betreft een appartementencomplex. Het slachtoffer was bezig televisie te kijken, toen er geklopt werd op de deur. Toen de bewoner naar de deur liep en vroeg wie daar was, schoot men van buiten. Lorenzo G. raakte gewond. Het slachtoffer is per ontboden ambulance vervoerd naar de Spoedeisende Hulp voor behandeling. Hij is ter observatie opgenomen.
Een neef van deze verdachte is toen richting de Latourweg gereden. Daar heeft hij voor een bekende club schoten gelost. Niemand raakte gewond. Omstanders hebben deze man overmeesterd en hem het wapen afhandig gemaakt. De politie van Latour heeft deze verdachte overgebracht naar het bureau. Volgens hem was de persoon die zijn neef had beschoten in de club. Hij wilde de schutter neerknallen. De politie heeft het wapen in beslag genomen en de verdachte in verzekering gesteld. De politie tast nog in het duister wie op de woning heeft geschoten en wat het motief is achter deze schietpartij. Het onderzoek ter zake duurt voort.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!