Gajadien: “President is buitenlandschuw”

Assembleelid Asiskumar Gajadien vindt dat president Desi Bouterse ‘buitenlandschuw’ is. “Zodra het staatshoofd met buitenlanders zit, doet hij vreemde zaken en vertelt hij onwaarheden”, zegt de politicus aan Dagblad Suriname. Gajadien is niet te spreken over het feit dat de president onlangs denigrerende uitspraken richting de oppositie heeft gedaan tijdens een Caricom-staatshoofdenvergadering in Guyana. Volgens het staatshoofd zou de oppositie het land destabiliseren en misbruik maken van de economische situatie in het land. “Dit geeft aan dat de president redenen zoekt om zijn falend beleid goed te praten. De oppositie heeft vanaf 2010 aangegeven dat de regering een verkwistend beleid heeft gevoerd en er veel meer is uitgegeven dan is verdiend. Wie heeft de financiële chaos van nu gecreëerd? Als de president dat noemt ‘destabiliseren’, dan is het staatshoofd bezig om naast de Surinaamse samenleving ook het buitenland te misleiden”, aldus Gajadien.
‘Nationale trots aan het verkopen’
Gajadien vindt het een veel ergere zaak dat de president in Guyana, het land waarmee wij een grensdispuut hebben, aangeeft dat er geen eenheid is in het land. “De nationale trots, waar de president het altijd zo geweldig over heeft, is hij aan het verkopen. Als het Internationaal Monetaire Fonds (IMF) hier komt, verkoopt hij het land; als de multinationals hier komen, verkoopt hij het land.” Volgens de politicus is dit ook de reden geweest waarom de gezamenlijke oppositie vorige week donderdag haar afkeuring middels een brief aan Bouterse heeft bekendgemaakt.
President moet in DNA worden uitgenodigd
De parlementariër benadrukt dat in De Nationale Assemblee (DNA) gevraagd is om de president uit te nodigen om een verklaring over deze situatie te komen geven. “Als de president geen verklaring geeft en deze niet kan onderbouwen, geeft dat dan duidelijk aan dat hij leugens aan het verkondigen is”, aldus Gajadien.
FR

error: Kopiëren mag niet!