Vader riskeert 10 jaar cel voor verwonden kinderen met mes

De 36-jarige Ashwien J. riskeert 10 jaar cel wegens poging tot moord van zijn 3 minderjarige kinderen. Openbare aanklager Astrid Niamat achtte het feit wettig en overtuigend bewezen. Deze verdachte heeft in de nacht van 23 april 2015 zijn 3 minderjarige kinderen ernstig verwond met een mes. De kinderen 2, 4 en 8 jaar hebben ernstige snijverwondingen in hun buikstreek opgelopen. De verwondingen waren zo erg dat bij een van de kinderen de ingewanden naar buiten hingen. Ashwien is na zijn daad bij zijn ouders, die op hetzelfde perceel wonen, gegaan en hij heeft hen toen hierover in kennis gesteld. De vader van Ashwien heeft de kinderen tot de aankomst van de ambulance bij zich gehouden. Hij had hulpmaatregelen getroffen om het bloeden te stelpen. Volgens de vader heeft zijn schoondochter het huis in januari verlaten. Zij heeft haar intrek elders genomen. Nadat de kinderen, 2 jongens en een meisje van 4 jaar, met de ontboden ambulances waren weggevoerd, heeft de politie Ashwien afgevoerd naar de politiepost. De verdachte had geprobeerd zijn pols door te snijden, echter was dat hem niet helemaal gelukt. Volgens Niamat wist de verdachte wel heel goed wat hij heeft gedaan, althans wat hij wilde doen. Alvorens hij overging tot deze strafbare daad, had hij zijn vrouw middels sms-berichten op de hoogte gesteld van zijn voornemens. Op de zitting heeft de verdachte ook kenbaar gemaakt dat hij de kinderen liever dood wil, omdat hij de kinderen niet aan zijn vrouw wilde afstaan. “De verdachte had alles goed voorbereid. Gelukkig hebben de kinderen de verwondingen overleefd”, merkte de officier op. De deskundigen hebben in een rapport aangegeven dat de kans op recidive wel bestaat. De straf mag de verdachte volledig worden toegerekend. De vervolging tilde heel zwaar aan het gepleegde feit en eiste een straf van 10 jaar. De advocaat heeft de rechter wat ruimte gevraagd om zich goed voor te bereiden op het pleidooi. De verdachte Ashwien zit in voorarrest.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!