Glenn Sapoen teleurgesteld in koersbelofte president

Tijdens de verdere behandeling van het Stabilisatie- en Herstelplan heeft assembleelid Glenn Sapoen (NDP) duidelijk laten merken dat hij niet onder de indruk is van de wijze waarop de regering bezig is het wisselkoersbeleid aan te pakken. Volgens Sapoen heeft president Desi Bouterse bij de presentatie van de contouren van het plan twee zaken aangehaald. Een van deze was het onder controle brengen van de valutakoers tot een aanvaardbaar niveau. “Jammer genoeg heb ik dat niet gemerkt. Terwijl wij hier praten, blijft de koers langzaam stijgen”, benadrukte de NDP’er uit Para. Volgens Sapoen moeten mensen en vooral ouderen, die alleen afhankelijk zijn van hun AOV, met het weinige geld dat zij hebben, rondkomen.
Het tweede is het tot aanvaardbare proporties brengen van de salarissen en emolumenten van de directeuren van parastatale bedrijven. De regering zou volgens hem een positieve impuls aan de samenleving geven, wanneer daarmee een begin zou worden gemaakt. “Ik vraag u om behoedzaam hiermee om te gaan, omdat ik weet hoe hard deze mensen werken om hun bedrijf onder moeilijke omstandigheden draaiende te houden en de werknemers tevreden te stellen. Laten wij ervoor waken dat de voortgang en de geleverde prestaties en kwaliteit van deze bedrijven ook worden gewaarborgd”, aldus Sapoen.
FR

error: Kopiëren mag niet!