KLM-passagier maakt amok op luchthaven

Een 19-jarige passagier die donderdag vanuit Nederland naar Suriname afreisde, maakte amok op de luchthaven te Zanderij. Deze passagier ging zodanig tekeer dat men genoodzaakt was hem in de boeien te slaan. In eerste instantie dacht men dat deze passagier zonder bestemming naar Suriname was afgereisd en dat hij zomaar de vlucht had genomen. Deze passagier werd overgebracht naar het bureau voor verhoor. Hij was intussen weer gekalmeerd. Bij de politie verklaarde deze dat hij bepaalde medicamenten gebruikt die hij thuis is vergeten. De medicijnen gebruikt hij om zijn psychische problemen te onderdrukken. Tijdens de vlucht heeft hij alcoholhoudende drank gebruikt met de bedoeling weer tot rust te komen. Echter heeft de alcohol averechts gewerkt, waardoor hij agressief gedrag begon te vertonen en tekeer begon te gaan. Twee familieleden die op Zanderij waren om deze passagier op te halen, zijn op de hoogte van dit impulsief gedrag. Zij hebben ook hun relaas gedaan bij de politie. Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie werd de passagier die wel Suriname als bestemming had, overgedragen aan de familie. De familie heeft de garantie geboden dat zij toezicht zullen houden op deze jongeman. Hij is in Suriname om tot rust te komen, zegt de familie.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!