Jongens van 11 en 12 steken woning in brand

Twee jeugdigen zijn donderdagmiddag aangehouden in verband met een brandstichting. Een houten woning aan de Bartgrasweg in het verzorgingsgebied van politie Santo Dorp is donderdagmiddag compleet afgebrand. Uit bekomen informatie blijkt dat twee minderjarige jongens zonder toestemming de woning, die onbewoond en niet was aangesloten is op het elektriciteitsnet, zijn binnengedrongen. In de woning hebben de 2 jongens van 11 en 12 jaar met vuur gespeeld. Een broer van de eigenaar van de woning merkte de rookontwikkeling en sloeg gelijk alarm. Toen hij dichterbij de woning kwam, zag hij dat het huis in brand stond. Hij heeft snel de brandweer en de politie ingeschakeld. De brandweer die na de melding ter plaatste kwam, trof de woning van 5 bij 5 meters in lichterlaaie aan. Zij hebben slechts nabluswerkzaamheden kunnen verrichten. Het huis is compleet afgebrand. De eigenaar van dit huis is in het binnenland in verband met werkzaamheden. De politie heeft beide jongens voor verhoor opgebracht, maar vanwege het feit dat één van hen te jong is om berecht te worden, heeft de politie het zaakje overgedragen aan Opa Doeli.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!