Suriname 6 advocaten rijker

Suriname 6 advocaten rijker (6)
Suriname 6 advocaten rijker
Suriname 6 advocaten rijker (2)
Suriname 6 advocaten rijker (4)
Suriname 6 advocaten rijker (5)Vrijdag zijn er 6 nieuwe advocaten beëdigd door waarnemend president van het hof, Iwan Rasoelbaks. Het gaat om de advocaten Arjun Ramlakhan, Mohamed-Shiraz Boedhoe, Cheryl Djajadi, Rochella Truideman, Marco van Kallen en Harold Djasmadi. Deze advocaten zijn een aanvulling op de 182 reeds ingeschreven advocaten. Als elke advocaat maandelijks 2 zaken indient, komen er maandelijks 376 zaken erbij op het bord van de 19 rechters. Dit betreft alleen civiele zaken. Een rechter kan volgens Rasoelbaks gemiddeld 2 vonnissen per dag maken, anders zijn de kwaliteit en motivatie niet wat het wezen moet. Hij benadrukte wederom de onderbezetting bij de rechterlijke macht en de behoefte aan uitbreiding. Het gevolg van de onderbezetting is dat er veel te lange wachttijden zijn bij de doorloop van zaken. De Hof-president hield de nieuwe advocaten onder andere voor dat de eed of belofte die zij hebben afgelegd, hen zal volgen en achtervolgen. “En we hopen dat het u niet zal vervolgen”, voegde hij eraan toe. Hij deed een beroep op de advocaten om bij de uitoefening van hun beroep geen feiten en omstandigheden te verdraaien. Advocaten zouden te allen tijde integriteit aan de dag moeten leggen om de juiste feiten en omstandigheden betreffende aan hen toevertrouwde zaken van cliënten voor te leggen aan de rechter ter beoordeeling. De geloofwaardigheid speelt daarbij een belangrijke rol. Rasoelbaks waarschuwde tenslotte de advocaten voor betweterige mensen en pseudojuristen, die een eigen interpretatie aan zaken geven. Hier zullen zij volgens hem in de praktijk ongetwijfeld mee geconfronteerd worden.

error: Kopiëren mag niet!