Lijk gouddelver opgevist

De politie van Brokopondo heeft op zondag 12 juni het lijk van de ongeveer 33-jarige Gregory Frans uit de Suriname rivier opgevist. De politie kreeg op zaterdag 11 juni via de Centrale Meldkamer de melding dat een manspersoon te Sarakreek ter hoogte van het plaatsje Kobais verdronken. Uit het voorlopige onderzoek is gebleken dat Gregory in de nacht van vrijdag 10 op zaterdag 11 juni veel alcohol moet hebben genuttigd in een bordeel. Hierna verliet hij in beschonken toestand de plek. Hij liep in de richting van de Sarakreek om met de boot zijn weg verder te vervolgen. Ondanks waarschuwingen van omstanders pakte Gregory toch zijn boot en voer de kreek op. De boot met de machine werd op zaterdag in de kreek aangetroffen. Het levenloze lichaam van Gregory werd in de middag van zondag 12 juni drijvend in de Sarakreek aangetroffen. Een ingeschakelde arts stelde de dood vast door verdrinking. Na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie is het lijk afgestaan aan de nabestaanden. (KPS)

error: Kopiëren mag niet!