Geerlings zal geen afvloeiingen bij EBS toestaan

Met 200 personen bij de Energie Bedrijven Suriname (EBS) wordt zo meteen een afvloeiingsregeling besproken. Dit zei de minister Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen onlangs in de media. Het gaat voornamelijk om personen die dicht tegen hun pensioen aanzitten en voor wie er niet veel taken zijn binnen het bedrijf. Ook contractanten vallen binnen de groep van 200. Dit alles in het belang van de bezuinigingen binnen het staatsbedrijf.
Bondsvoorzitter Steve Geerlings kan zich totaal niet terugvinden in hetgeen de minister aangeeft. “Ik weet niet van waar de minister ermee komt, maar onder mijn leiding zal ik niet accepteren dat vaste medewerkers worden afgevloeid. Wij hebben teveel werk bij de EBS”, stelt Geerlings. Samen met de delegatie van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) zal volgens de minister gebogen worden over de kostprijs van energie. De IMF-deskundigen zijn ook betrokken bij dit afvloeiingsbeginsel.
“Ik kijk niet naar IMF. Ik kijk naar de omstandigheden van het bedrijf die het bedrijf naar grotere hoogtes moet brengen”, stelt Geerlings. De vakbondsman is juist de mening toegedaan dat het bedrijf meer mensen nodig heeft om de lagere functies te bekleden. Voor wat het managementniveau betreft is er vooralsnog geen behoefte voor aanvulling, maar er is nog steeds behoefte aan het technisch personeel dat meer in het veld zou moeten zijn. Hij benadrukt dat hij nimmer zal toestaan dat EBS personeel afvloeit.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!