Mahinder Jogi: “Breeveld heeft voor de duivel gekozen”

Assembleelid Mahinder Jogi (VHP) vindt dat de DOE-fractieleider Carl Breeveld blind is voor de financiële crisis in het land. “Ik ben blij dat er mensen zijn binnen DOE, die niet even blind zijn als anderen binnen de partij. Breeveld is inderdaad de persoon geweest die vanaf het eerste moment heeft gepleit voor een corruptievrije regering en Suriname. Echter zien wij dat Breeveld zich in een zodanig spinnenweb heeft genesteld dat hij nu geen enkele kant meer uit kan”, zegt Jogi aan Dagblad Suriname. De politicus benadrukt dat de DOE-voorzitter nu met ‘dezelfde corrupte en beruchte regering in zee is gegaan en ondanks kritiek van eigen broeders de samenwerking met de NDP voortzet’. Volgens Jogi is het een kwalijke zaak dat het nu juist de DOE is, die samen met haar minister Regillio Dodson de voorwaarden van het Internationaal Monetaire Fonds (IMF) uitvoert.
“Waar Breeveld voor de samenleving moest kiezen, heeft hij juist voor de duivel gekozen.” De VHP’er benadrukt dat de DOE-fractieleider duidelijk een keus moet maken of hij nog met de duivel in zee zal blijven of de samenleving zal dienen. “Wanneer hij praat over corruptie, verspilling en zegt dat hij geen voorstaander is van dit soort activiteiten, moet hij moedig genoeg zijn om aan te geven voor welke principes hij nu staat. Nu hebben ze hem met een beetje stroop op zijn lippen blij gemaakt, maar is de anticorruptiewet weer in de ijskast gestopt”, aldus Jogi.
FR

error: Kopiëren mag niet!