Consumentenkring voorstaander van nationale aanpak

De Consumentenkring Suriname is er voorstaander van dat de crisis die in het land heerst, nationaal aangepakt moet worden met alle betrokken partijen. Het betreft een nationaal probleem, gaf voorzitter Albert Alleyne mee in gesprek met Dagblad Suriname. Voor de protestmanifestaties die tot nog toe gevoerd zijn, heeft Alleyne alle respect. Maar hij had de intentie niet om zijn leden op te roepen ook de straat op te gaan.
Dat de acties om de regering naar huis te sturen een politieke achtergrond hebben, is heel moeilijk te definiëren, legt Alleyne de nadruk op. Volgens hem betreft het een deel van het volk dat op haar wijze haar misnoegen uit middels straatacties. Van de groep ‘Ik ben moe’ kan onmogelijk gezegd worden dat die een politiek steekspelletje zou spelen. Daarnaast zijn er vakbewegingen die ook meedoen. Maar daartussen zijn er wel politieke figuren die meedoen met de protestmanifestaties.
Volgens Alleyne moet beslist niet over het hoofd gezien worden dat ook Suriname gebukt gaat onder de wereldcrisis die reeds geruime tijd heerst. ‘We moeten de handen in elkaar slaan,’ luidt zijn oplossingsmodel om uit de benarde situatie te kunnen geraken. Ook de Consumentenkring maakt deel uit van de gesprekken die gevoerd worden met de regering om enige verlichting te brengen in de leefsituatie van het volk.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!