Directeur verduistert SRD 230.000 van SWM

Guno L. directeur van een bekend bedrijf stond woensdag terecht voor kantonrechter Robbert Praag. Hij moest zich verantwoorden ter zake verduistering. Guno heeft SRD 230.000 van de Surinaamse Waterleiding Maatschappij (SWM) verduisterd. Deze verdachte had een samenwerkingsverband met SWM. De SWM klanten konden daardoor ook bij dit bedrijf hun rekening betalen. Echter heeft de verdachte de gelden nooit op de rekening van de SWM gestort en het bedrag liep zelfs op tot 230.000 SRD. De eerste keer ging het om een bedrag van 193.000,-. De SWM heeft toen de samenwerking toch nog in stand gehouden, maar de verdachte heeft desondanks de gelden niet gestort. Op een gegeven moment kreeg het zaakje meer bekendheid en de politie werd erbij gehaald. De verdachte Guno werd ter zake aangehouden. Hij begon toen op eigen initiatief de SWM af te lossen. Echter bleek dat de verdachte daarbij steeds gebruik maakte van valse stortingsformulieren. Hij liet de SWM in de waan dat hij de rekeningen steeds stortte terwijl hij in werkelijkheid de gelden ten eigen bate aanwendde. Advocaat Oscar Koulen gaf bij de behandeling van de deze zaak aan dat er een civiel proces gaande is met betrekking tot deze kwestie.
De verdachte heeft intussen een schuldbekentenis getekend met SWM. Volgens de openbare aanklager, Bibian Tjin Liep Shie heeft de verdachte nog niet eens een bedrag van SRD 2000,- terug gestort. De verdachte zit momenteel zonder een baan en probeert met “taxi rijden ” de eindjes aan elkaar te knopen. De magistraat heeft na het verhoor van de verdachte deze strafzaak uitgesteld naar 17 juli. De verdachte Guno is eerder al voorlopig in vrijheid gesteld. Hij werd bij deze aangezegd om aanwezig te zijn op de volgende zitting.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!