Brand bij notariskantoor Jadnanansing

De politie van Centrum kreeg maandagochtend rond 05.00 uur melding betreffende een brand in het notariskantoor Mr. Carlo Jadnanansing aan de Grote Hofstraat. Een kamer van het kantoor heeft schroeischade opgelopen. Ook enkele bureautafels hebben schade opgelopen.
Volgens notaris Carlo Jadnanansing is er duidelijk sprake van brandstichting. De brand is weliswaar in de beginfase ontdekt. Door de rookontwikkelingen zijn de brandmelders in het gebouw afgegaan. Volgens de notaris was de brandweer snel ter plekke en hadden zij het vuur ook snel onder controle. “Het vuur was ontstoken maar is snel geblust, waardoor het gebouw gelukkig slechts geringe schade heeft opgelopen. “Men is via een achterzijraam naar binnen gedrongen. Bij deze inbraak zijn documenten in brand gestoken en er is wat contant geld uit de lades meegenomen”. Jadnanansing zegt dat hij niet vermoedt dat zijn clienten een hand hierin hebben gehad. Hij vermoedt juist dat dit het werk van een junk moet zijn geweest. “Weliswaar krijgen wij bedreigingen, wanneer zaken op de veiling gaan. Cliënten dreigen dat wanneer hun woning op de veiling gaat, zij het betreffende notariaat in brand zullen steken. Terwijl wij niet veilen. Wanneer iemand niet betaald heeft, is het de bank die veilt; de notaris houdt sec de veiling. De notaris gaat niet eigendunkelijk te werk. Hij moet er slechts op toezien dat zaken goed verlopen en dat er op basis daarvan een akte ter zake wordt opgemaakt”. De politie van Centrum heeft de aangifte over de brand opgenomen en het verder onderzoek overgedragen aan de recherche van Kapitale delicten.
Opmerkelijk is dat op 24 januari 2016 rond 11.27 uur ook een melding werd gedaan van een brand aan de Lim A Po straat in het notariskantoor van Mr. Soerdjbalie. Het betrof ook hier een beginnende brand. Op vrijdag 18 september 2015 is er een uitslaande brand geweest in een kantoor van het ministerie van Justitie en Politie aan de Lim A Postraat waar de afdeling Vreemdelingenzaken was gevestigd. Dit pand is bekend als het oud gebouw van de Kamer van Koophandel en Fabrieken. De minister van Justitie en Politie, Jennifer Van Dijk Silos, had toen al de uitspraak gedaan dat het gebouw niet zomaar in de fik is gegaan. Zij had toen het redelijke vermoeden van brandstichting. Deze drie specifieke zaken zijn overgedragen aan de afdeling kapitale delicten. Tot nu toe zijn de vermoedelijke brandstichters niet aangehouden. De vraag is waarom er brand gesticht wordt in notaris kantoren? Doet men dit uit wraak, omdat zaken niet naar tevredenheid van partijen worden afgehandeld? Het onderzoek duurt voort.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!