Polanen: “Wat heb je aan een Terugroepwet die niet werkt?”

Polanen“Als gebleken is dat de Terugroepwet in de praktijk niet werkt, wat heb je eraan? Het moet een werkbare wet zijn. Als het niet werkt, moet men gaan kijken waar het aan ligt.” Dit zegt staatsrechtsgeleerde Sam Polanen als hem gevraagd wordt hoe hij aankijkt tegen het feit dat de Terugroepwet herzien zal worden. “De zaak is niet goed bestudeerd.” Polanen zegt dat hij sinds 2005 heeft aangegeven dat de wet niet goed in elkaar zit, maar dat men niets met deze informatie heeft gedaan. Volgens Polanen wordt de kwestie aangaande de Terugroepwet nu alleen maar ingewikkelder en hij vreest dat niemand er straks meer uit komt. Over het herzien van de Terugroepwet op het moment dat er een spraakmakende zaak deze wet betreffende gaande is, zegt Polanen dat de problemen die hieruit voortkomen kennelijk juist de aanleiding voor het achteraf herzien van die wet zijn. “Nu er problemen zijn, gaat men er pas in duiken.” Ten aanzien van de vermeende valse stukken door de voorzitter van DNA, via de griffie aan haar advocaat verstrekt, ter aanbieding aan de rechter in de terugroepzaak van Chitan en Sapoen, zegt Polanen dat hij daar niet veel over kan zeggen. Hij meent dat slechts de voorzitter van de assemblee en de griffier hierop zouden kunnen ingaan. “Ik heb die stukken niet in handen gehad, dus ik kan dat als buitenstaander niet beoordelen.”

error: Kopiëren mag niet!