Surzwam mag ook chemicaliën verkopen

De NV Suriname Zwaar Materieel (Surzwam) mag volgens minister Soeresh Algoe van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) ook chemicaliën verkopen. Dit zei Algoe gisteren tijdens de begrotingsbehandelingen in DNA. ‘Volgens artikel 6 lid 2 van de statuten van Surzwam verricht ze niet alleen werkzaamheden, maar kan ook handelen in verschillende producten’, gaf Algoe als antwoord op vragen van VHP-parlementariër Asiskumar Gajadien. Surzwam is in 2004 opgericht door de toenmalige minister van LVV.
Tijdens de ronde van het parlement had het lid Gajadien vragen gesteld over de rol van Surzwam als importeur/leverancier van chemicaliën. Deze wordt ingekocht door het ministerie van LVV. Volgens Gajadien is het onduidelijk wat er met de chemicaliën gebeurt. “Mogen wij een overzicht van wat gekocht is en wat ermee gebeurt. Eigenlijk vraag ik de minister van Financiën een Clad-onderzoek te laten instellen bij LVV omtrent de aankoop en uitgifte van chemicaliën”, zei Gajadien. De minister ging hierop niet in.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!