Directeur ‘s Lands Hospitaal spant rechtszaak aan tegen bondsvoorzitter Edam

Het ‘s Lands Hospitaal en de waarnemend directeur, Bernard Abia, zijn een rechtszaak begonnen tegen de voorzitter van de Bond Personeel ’s Lands Hospitaal (BPLH), Imro Edam. De aanklacht is gebaseerd op berichten van financiële malversaties betreffende de waarnemend directeur. ‘De heer Abia vindt dat in de berichten zijn goede naam en eer zijn aangetast, doordat bepaalde zaken door de media zijn gepubliceerd’, zegt Edam.
De bondsvoorzitter geeft aan niet te vinden dat hij verantwoordelijk gesteld mag worden voor datgene wat een nieuwsblad als kop plaatst in zijn bericht. ‘Alles wat ik zeg, kan ik staven. De man zegt dat ik in een vergadering heb gezegd dat hij twee boten heeft, van plan is een short time hotel te bouwen en een transportbedrijf heeft.’ De waarnemend directeur zou volgens Edam deze uitspraken zelf gedaan hebben. ‘Dit heb ik aan de leden voorgehouden tijdens een vergadering. Wanneer iemand binnen 6 jaren na aankomst zelf aangeeft hoeveel hij heeft vergaard in die periode, is het wel een beetje bedenkelijk’, stelt Edam. De bondsvoorzitter zegt dat op die dag de pers zelf ook aanwezig was.
‘De media die aanwezig waren tijdens de vergadering, hebben dit dus ook gehoord en hebben de informatie gepubliceerd. Als men een andere kop heeft gezet is dat echter niet voor mij. De man heeft zelf aangegeven tijdens zittingen met het bestuur en de leiding wat hij allemaal heeft. Dan denk ik niet dat ik iets verkeerds heb gezegd’, aldus Edam. De bondsvoorzitter heeft aangegeven dit op te zullen nemen met zijn raadsman. Hij geeft aan zich absoluut niet uit het veld te zullen laten slaan door deze ontwikkelingen.

error: Kopiëren mag niet!