Rechter-commissaris acht aanhouding juwelier rechtmatig

De juwelier Mohamed N., die op woensdag 27 januari tijdens een achtervolging van twee rovers in de wilde weg schoot, blijft nog in het gevang. De schutter werd maandag bij de rechter-commissaris (rc) voorgeleid. De rc achtte de aanhouding van de verdachte rechtmatig en verlengde daarbij zijn aanhouding met 30 dagen. Op die bewuste dag is de 78-jarige mevrouw R. Laloe slachtoffer geworden. Zij is inmiddels al ontslagen uit het ziekenhuis. Uit het onderzoek blijkt dat eerder op de dag een man de juwelierszaak van Mohamed was binnengestapt. De persoon was gewapend met een hamer. Hij sloeg met de hamer de etalagekast kapot en nam daarbij alle waardevolle sieraden met zich mee. De dief rende de zaak uit, stapte op een gereedstaande bromfiets en koos met zijn kompaan het hazenpad.
De eigenaar pakte een jachtgeweer en zette gelijk in zijn voertuig de achtervolging in. Aan de Asraf Safoeraweg reed hij de rovers klem. Zij stapten van de bromfiets af en renden verder. De juwelier loste enkele waarschuwingsschoten. Het slachtoffer, dat op dat moment onder een dak zat, werd in het voorhoofd geraakt door een hagelpatroon. Vanwege het feit dat de juwelier zich in een bewoonde buurt bevond, mocht hij niet in de wilde weg schieten. Het jachtgeweer, dat gedekt is middels een vergunning, is hangende het onderzoek in beslag genomen. Een hagel zat vast in het hoofd van het slachtoffer.

Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!