Vermoedelijke verstrekker jachtgeweer aangehouden

De politie van Nieuw Nickerie heeft vandaag de vermoedelijk verstrekker van een ingekorte “five shooter” jachtgeweer ingerekend. De politie heeft op basis van verklaringen van de eerder aangehouden verdachte de verstrekker opgespoord en aangehouden. Op vrijdag 22 januari heeft de Maritiem Politie van Nickerie een Guyanese vissersboot op de Corantijnrivier staande gehouden. Er waren vier personen aan boord. Bij controle bleek dat deze boot kort te voren bij de Clarasluis, in Nickerie, van iemand een goedwerkende, ingekorte “five shooter” zou hebben gehad. Behalve het jachtgeweer heeft de politie ook een doos met daarin 579 scherpe hagelpatronen in de boot aangetroffen. Een van de mannen is ter zake overtreding van de vuurwapenwet in verzekering gesteld en de overige drie zijn vanwege hun illegaliteit in vreemdelingenbewaring genomen. Regio Commandant van West, Widjaykoemar Oedit bevestigt dit geval. Het onderzoek in deze zaak duurt voort.

error: Kopiëren mag niet!