Randjietsingh: “Afobakadam dankzij oude politiek”

“Het is de oude politiek die gemaakt heeft dat wij vandaag de dag over een Afobakadam kunnen beschikken. Vandaag is de bauxietsector gestopt, maar we hebben een Afobakadam dankzij die oude politiek die wij hadden. Wij vinden dat daaruit nu onderhandeld moet worden op basis van de Brokopondo-overeenkomst, waardoor wij meer uit de overeenkomst voor ons land kunnen halen.” Dit zegt Radjkoemar Randjietsingh, ondervoorzitter van de Vooruitstrevende Hervormings Partij (VHP), aan Dagblad Suriname. De politicus zegt dat de VHP als één van de oudste politieke partijen, altijd aan het roer heeft gestaan van de vele ontwikkelingen die het land in de afgelopen periode heeft gehad. Het is volgens hem daarom een immense taak van de beleidsmakers om de zwaar aankomende periode in 2016 te vertalen in ontwikkeling van het land. “De uitgaven moeten meteen worden beperkt, onproductieve zaken moeten worden aangepakt, wij moeten veel meer gebruik maken van elektronische faciliteiten die er in de wereld bestaan. Ons belastingsysteem moeten wij vereenvoudigen, waardoor men een gevoel heeft dat datgene dat wordt betaald ook vertaald wordt in de serviceverlening aan de samenleving”, aldus Randjietsingh. De VHP-ondervoorzitter memoreert de vele ontwikkelingen die zijn partij in het verleden in het land tot stand heeft gebracht. Hij denkt hierbij aan de goudindustrie, de uitbreiding van aardolieraffinaderij en de goedkopere energie uit de Afobakadam.
Afzetmogelijkheden nodig
Randjietsingh benadrukt dat de regering voornemens is om productie in het land te vergroten. Echter zal dit punt geen enkel nut hebben indien blijkt dat er niet voor afzetmogelijkheden voor de producten is gezorgd. “Meer inkomsten uit verschillende sectoren zal niet alleen helpen om ontwikkeling in samenleving te brengen. Gedacht moet worden dat wanneer wij meer gaan verdienen, wij meer inkomsten zullen hebben uit de verschillende sectoren. Dit alleen zal het hebben van meer inkomsten niet helpen. Wij moeten bedenken dat wij met de zelfde economische structuur in ons land, met dezelfde mate van corruptie in het land, met de overmatige verspilling en het werken zonder gemeenschappelijke doelen als natie, ons eigen beleid gaan schaden en dan zullen meeropbrengsten niet zoveel helpen”, aldus de politicus. Het land staat volgens hem voor grote uitdagingen.
Sociale wetten zijn een verkapte vorm van sociale voorzieningen oude politiek
Volgens de politicus zijn de onlangs ingevoerde sociale wetten een verkapte vorm van de sociale voorzieningen die jaren terug door de oude politiek zijn ingevoerd. Deze wetten moeten volgens hem een harde evaluatie ondergaan, omdat er te veel problemen hieruit zijn voortgevloeid. De sociaal zwakkeren moeten volgens de VHP’er in deze moeilijke periode al zoveel geld neertellen. De vraag is hoe zij deze moeilijke periode zullen overbruggen.
FR

error: Kopiëren mag niet!