DOE Saramacca niet blij met huidig landbouwbeleid

DOE Saramacca keurt huidig landbouwbeleid af.1“De partij Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) doet voor het eerst mee in het district Saramacca en is momenteel hard aan het groeien. Daar de kiezers iets nieuws willen hebben, zien zij DOE als een alternatief bij de komende verkiezingen. Vanwege het feit dat DOE pro-Suriname is, zijn velen van Saramacca bij deze partij aangesloten”, aldus de partij. “DOE gaat voor de ontwikkeling van de landbouwsector door verbetering van de randvoorwaarden en doelgerichte stimulatie van Surinaams ondernemerschap. Landbouw is een belangrijke bron van inkomsten, maar komt niet tot volle ontwikkeling vanwege het ontbreken van gedecentraliseerde afzetmarkten en betere wegen naar de landbouwgronden.”
“DOE Saramacca zal zich sterk maken voor vergroting van de productie, export en verdiencapaciteit van het district. Dit wil zij bereiken door ondersteuning via kredietfaciliteiten en gunstige prijzen voor inputs z.a. diesel, kunstmest, chemicaliën, machines (tractoren, etc.). De partij wil scholing, training en begeleiding voor kleine en middelgrote ondernemers en ook ondersteuning op het gebied van marktonderzoek en –ontwikkeling en het versterken van de concurrentiepositie van ondernemers en hun aandeel op de exportmarkten.”
DOE Saramacca keurt het huidige landbouwbeleid af, waarbij men bijvoorbeeld landbouwbenodigdheden via NDP-infocentra uitdeelt. “Dit heeft als gevolg dat alleen een bepaalde groep binnen het district wordt geaccommodeerd. Dit zou beter aangepakt moeten worden vanuit het ministerie van LVV, waarbij de verdeling evenredig zou moeten plaatsvinden. DOE zal in de toekomst ervoor zorgen dat beleidsmakers zich bezig gaan houden met beleid in nationaal belang en niet voor persoonlijk belang, zoals het zich toe-eigenen van grote lappen landbouwperceel. Een van de grote zorgpunten van de boeren te Saramacca is dat hun landbouwpercelen op een heel misleidende manier door prominenten worden aangevraagd en toegeëigend.”

error: Kopiëren mag niet!