Setrowidjojo: ‘Als NDP wint, zal Surinaamse munt 5 nullen bij krijgen’

Pl 3De voorzitter van de PL-partijraad, Hendrik Setrowidjojo, is van mening dat als NDP de verkiezingen wint, de Surinaamse dollar zodanig zal devalueren dat er geen 3, maar 5 nullen bijgeschreven zullen worden. Dit gaf hij te kennen op de PL- ressortvergadering te Koewarasan. Volgens hem staat V7 voor ontwikkeling, stabiliteit en groei. De huidige regering heeft de economie vernietigd en V7 zal na de overwinning van 25 mei, het geheel moeten herstellen. Raymond Sapoen, de DNA- en presidentskandidaat van de PL, merkte op dat Bouterse zijn mond vol heeft dat armoede zijn enige vijand is. Volgens hem heeft diezelfde regering Bouterse/Ameerali gezorgd voor armoede. Daarnaast is Abop verworden tot een bureau voor thuis- en daklozen. Partijen en personen zoals KTPI, PDO en Harish Monotath die nergens terecht kunnen, sluiten zich aan bij de Abop. Voor Sapoen is het van belang dat de komende 65 dagen naar de verkiezingen toe, alles op alles gezet moet worden om de verkiezingen te winnen.
Op 9 april is de officiële kandidaatstelling en Sapoen benadrukte evenals Paul Somohardjo dat hij geen situatie wil waarbij leden zich terugtrekken, omdat ze niet zijn geplaatst op de kandidatenlijst. Volgens hem zijn er weinig plekken en het behouden van de eenheid binnen de partij is van eminent belang. Setrowidjojo ging ook in op de huidige economische situatie van het land. Volgens hem is het te verwachten dat de inkomsten uit de goud- en oliesector zullen dalen. Dit mede vanwege de internationale ontwikkelingen. ‘Thans is er een regering die veel meer uitgeeft dan zij verdient.’ Hij drukte de mensen op het hart dat wanneer V7 aan de macht komt, er flink bespaard zal moeten worden.
Genaro Alpin

error: Kopiëren mag niet!