DOE maakt zich op voor regeermacht

zDOE maakt zich op voor regeermacht. 1De partij voor Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) gaat voor regeermacht. De partij heeft zich zaterdag vrolijk en zingend aangemeld voor deelname aan de verkiezingen. Ook aanwezig bij de registratie was Aniel Koendjbiharie, die een visuele beperking heeft en voor DOE kandidaat gesteld is in Wanica. Koendjbiharie gaat zich inzetten voor de mensen met een beperking. “Er is zoveel te doen voor deze groep”, haalt hij aan. DOE-voorzitter Carl Breeveld, was niet aanwezig bij de registratie omdat hij uitlandig is. Op 31 maart zullen de kandidaten bekendgemaakt worden. DOE gaat na in welke districten kandidaten voor te dragen. De partij gaat de verkiezingen in met 11.000 geregistreerde leden.
Ondervoorzitter Marlyn Arron geeft aan dat na de registratie de kandidaatstellingen geformaliseerd zullen worden. Dan komt een congres, waarbij de kandidaten goedgekeurd moeten worden en zal de lijst ingediend worden bij het OKB. Er doen zich nog steeds hardnekkige geruchten de ronde dat de politieke partij DOE alleen campagne voert voor een ‘elite groep’. De ondervoorzitter wil eigenlijk niet ingaan op deze geruchten, maar gaf toch aan dat de partij ettelijke malen heeft aangegeven een nationale partij te zijn die voor elke burger opkomt. ‘Bij de campagnes behandelen we zaken die belangrijk zijn voor alle burgers. DOE komt op voor alle Surinamers’, aldus de ondervoorzitter. Zwevende kiezers worden opgeroepen om samen met de partij te werken en de partij de gelegenheid te geven regeerverantwoordelijkheid te krijgen. Het uitgangspunt van DOE blijkt overigens niet uit de opiniepeilingen. Volgens de opiniepeilingen zou DOE niet meer dan 1 zetel halen. Een samenwerking met andere partijen wordt daarom niet uitgesloten.

error: Kopiëren mag niet!