Palu gaat verkiezing zelfstandig in

Palu de verkiezing zelfstandig inDe politieke partij Palu, onder leiding van Jim Hok, zal de aanstaande verkiezingen zelfstandig ingaan. ‘Wij hadden met de voorzitter van Abop afspraken lopen’, zegt Henk Ramnandanlal, ondervoorzitter van de partij. ‘Brunswijk had ons helemaal thuis bij hem, ten overstaan van zijn vrouw en kinderen op Moengo, uitgenodigd. Daar heeft hij de belofte gedaan dat wij de lijstrekkerspositie in Coronie zouden innemen. In Paramaribo zou Abop op 1 en Palu op 2 komen te staan. Toen er in AC-verband hierover werd gesproken, bleek dat de voorzitter van de Abop niet met de partners had afgestemd. Ondanks Abop de eerste 2 posities in Paramaribo had afgesproken, en de 2de aan Palu afstond, bleek er toch ontevredenheid bij de andere partners te zijn. Om niet in een al te vroeg stadium ruzie te creëren, trok de Palu zich terug’, legt de Palu-ondervoorzitter uit.
De kracht van Palu
Volgens Ramnandanlal staat de partij goed op zijn benen. ‘Ik denk dat wij in ieder geval in staat moeten zijn om de zetel in Paramaribo en Coronie te bemachtigen. Wij hebben laten zien dat wij de deskundigheid hebben, integer en toekomstgericht zijn. Wij gaan het volk vragen om ons daarin te ondersteunen, om zodoende die kwaliteit in het parlement te behouden. Wij zijn als Palu in ieder geval de afgelopen 5 jaren opgevallen’, beweert Ramnandanlal.
Samenwerking na de verkiezing?
Op de vraag met welke partij Palu na de verkiezing een samenwerking zou willen aangaan, antwoordt de parlementariër niet concreet. ‘Voor ons staat het inhoudelijke beleid voorop. Na de verkiezingen zullen wij aan de hand van de uitslag kijken met wie wij een samenwerking kunnen aangaan. Wij hebben de afgelopen jaren gepleit voor een structurele hervorming. Daar gaan wij kijken met wie dit beleid kan worden uitgevoerd’, aldus Ramnandanlal.

error: Kopiëren mag niet!