Alternatieve Combinatie ondersteund door massa bij registratie

Alternatief Combinatie ondersteund van massa bij registratie
harish
Het was een drukte van belang bij het Centraal Hoofdstembureau (CHS) gisteren, de voorlaatste dag van de registratie van politieke partijen of combinaties die willen meedoen aan de verkiezingen. Het terrein van de Kamer van Koophandel en Fabrieken (KKF) was uiteindelijk volledig bedekt met de geelgekleurde Alternatieve Combinatie (Abop/KTPI en PDO). Naar informatie zou de Abop meer dan 2.000 mensen op de been hebben gebracht en meer dan 40.000 mensen hebben geregistreerd. Vooraf aan de registratie van AC, heeft de Progressieve Arbeiders- en Landbouwers Unie (Palu) besloten om alleen de verkiezingen in te gaan.
Volgens Abop-voorzitter Ronnie Brunswijk zou de uittreding van de Palu geen effect binnen zijn combinatie teweeg hebben gebracht. Tot op het laatste moment heeft hij nog geprobeerd om de partij een goede plek aan te bieden. Echter mocht dit niet baten. Brunswijk gaf aan dat hij als politicus zeker altijd rekening moet houden met partners die zich als eerste bij de combinatie hebben aangemeld. In dit geval genieten de KTPI en PDO de voorkeur. ‘Tijdens de onderhandelingen heeft een partner gezegd dat zij geen huis samen kunnen bouwen, terwijl zij door de komst van anderen uiteindelijk op het balkon moeten gaan slapen’, benadrukte Brunswijk. De Abop-topper vindt het jammer dat de partij van minister Jim Hok van Natuurlijke Hulpbronnen zijn voorstel van plek 3 in Paramaribo niet heeft aanvaard. Over nieuwbakken lid Harish Monorath gaf de Abop-leider te kennen dat deze zeker op de DNA-kandidatenlijst van Paramaribo zal prijken. Over de positieverdelingen wil Brunswijk voorlopig nog niets zeggen.
Vandaag is de laatste dag waarop politieke organisaties zich nog kunnen registreren bij het CHS. Eerder hebben V7, Amazone Partij Suriname (APS), het Mega Front (MF), A Nyun Combinatie (ANC), Baasa, de Nationale Ontwikkelingspartij (NOP) en de Palu zich aangemeld. De Palu zal vooralsnog alleen in Paramaribo en Coronie meedoen met de verkiezingen.
FR

error: Kopiëren mag niet!