Voorzitter en 8.000 man Baasa afwezig bij registratie

Baasa1De politieke partij Baasa heeft zich zonder achterban geregistreerd bij het Centraal Hoofdstembureau (CHS) in het gebouw van de KKF. Deze partij kwam met 2 leden, namelijk partijraadvoorzitter Peter Amoida en een persoon die als Banai werd voorgesteld, opdagen. Partijvoorzitter Nicolaas Prisierie was de grote afwezige. Volgens Amoida heeft de partij een achterban van 8.000 personen. “Wij verraden onze achterban niet”, verzekert Amoida alvast. “De partij Baasa heeft een partijraad die gaat over de beslissingen binnen de partij. De achterban heeft aangegeven dat de partij niet op mag gaan en of samensmelten in een andere partij.” Met name bij de NDP zou er sprake zijn van een samenkomst, maar Amoida ontkent dit en geeft aan dat ongeveer 80% van het hoofdbestuur van de partij tegen deze samensmelting was. “Een samenwerking met andere partijen is wel mogelijk”, aldus de partijraadvoorzitter.
De afwezigheid van de voorzitter van Baasa was opmerkelijk. Op de vraag waar de partijvoorzitter was en waarom hij niet aanwezig kon zijn, kon Amoida geen reactie geven. De vragen moeten wat hem betreft zelf aan Priesirie gesteld moeten worden. Intussen heeft Prisierie laten weten dat Amoida zonder dat hij weet zich heeft geregistreerd. In feite was Baasa volgens Prisierie bezig met de NDP om zich vandaag te registreren. Hij gaat nu onderzoeken hoe het komt dat Amoida zonder zijn machtiging de partij heeft kunnen registreren.
Baasa heeft kandidaten in Brokopondo, Sipaliwini, Marowijne, Paramaribo, Wanica en Para. De voorbereidingen naar de verkiezingen toe zijn goed. De partij heeft gewerkt, aldus Amoida. Met de inbreng van de leden zal campagne gevoerd worden. Het kostenplaatje van de partij bedraagt SRD 1 miljoen. Men zal zoveel mogelijk met donaties van de leden werken.

error: Kopiëren mag niet!