Lachman definitief op nummer 5 NDP Nickerie

dblogoAssembleelid Premdew Lachman is definitief toegetreden tot de Nationale Democratische Partij (NDP). Op een persconferentie gistermorgen gaf de NDP-parlementariër en hoofdbestuurslid te kennen dat hij via de telefoon met parlementsvoorzitter Jennifer Geerlings-Simons zaken met de Nieuw Suriname parlementariër rond heeft kunnen krijgen. Lachman was na de bekendmaking van de woordvoerder van de paarse partij, minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken, niet voor de pers te bereiken. Ondertussen had Doekhie hem een ultimatum gegeven om tot 10.00 uur zijn lidmaatschap via de media te bevestigen. Uiteindelijk bleef de mededeling van Lachman weg en werd het nieuws kort voor de presentatie van Doekhie bekendgemaakt. De NDP heeft alle kandidaten in dit district rond. Doekhie is nu definitief de lijsttrekker van NDP in het rijstdistrict. Op de 2de plaats komt Guilliano Snip, op nummer 3 komt Hanisha Jairam, nummer 4 is voor Eron Sodikromo, terwijl de 5de plek voor Lachman is.
De kans dat Lachman als lijstduwer binnenkomt, lijkt vrij gering te zijn, maar als hij de kiesdeler niet haalt, dan zullen zijn stemmen wel naar Doekhie gaan. Doekhie heeft hiermee dus zijn eigen positie versterkt. Een soortgelijke strategie had Doekhie bij de verkiezingen van 2010 ook gebruikt. Toen adviseerde hij iedereen op wijlen Erwin Abel te stemmen. Hij ging zelfs zo ver dat hij beloofde zijn plaats te zullen afstaan aan Abel als die de kiesdeler niet zou halen. Toen dat niet het geval bleek te zijn, hield Doekhie vast aan de zetel en stond deze niet af aan Abel.
In het verleden waren er heftige spanningen tussen Nickerie-coördinator Doekhie en Lachman. De plooien zijn intussen gladgestreken. Doekhie zou na vier jaar uiteindelijk met de oud NS’er hebben gesproken. Vernomen wordt dat Lachman ondertussen het lidmaatschap van de partij ook heeft aanvaard. Lachman heeft enkele maanden geleden reeds aangegeven dat hij in de politiek niets zou uitsluiten, een individuele overstap ook niet. Hij bleef zich met collega-parlementariër Harish Monorath optrekken om zo een goede plek voor beide te bewerkstelligen. Uiteindelijk bleken zaken verkeerd voor hem te lopen en kozen beide parlementariërs ervoor om andere kanten op te gaan. Dagblad Suriname verneemt dat Lachman niet zo blij was over de samenwerking met de geel zwarte partij. Bij de afgelopen verkiezingen was Lachman in Megacombinatie-verband op nummer 2 in Nickerie. Hij behaalde 2.235 stemmen. Monorath, die op nummer 3 stond in Paramaribo, eindigde met 762 stemmen. Lachman zijn prestatie als parlementariër is volgens analisten benedenmaats geweest.
Tegenover zijn partijgenoot Harish Monorath ontkende Lachman dat hij al een besluit had genomen om de overstap te maken naar de NDP. Monorath zal namens Abop gekandideerd worden op de kandidatenlijst van de Alternatieve Combinatie. Lachman is gisteren vertrokken naar Cuba. Hij begeleidt zijn echtgenote voor een medische behandeling. De NDP maakt zich op om zaterdagmiddag rond 14.00 uur zich te registreren bij het Centraal Hoofdstembureau. Vanuit Nickerie zal ook een grote delegatie aanwezig zijn.
FR

error: Kopiëren mag niet!