Clemens NOP-lijsttrekker Paramaribo

NOP‘De Nationale Ontwikkelingspartij (NOP) heeft als achterban bijna 9.000 leden’, zegt voorzitter Melvin Clemens. De districten waar NOP zal meedoen is Paramaribo, Sipaliwini, Para, Brokopondo en Wanica. ‘Ik ben de lijsttrekker van Paramaribo’, zegt Clemens. In de loop van de volgende week zal de partij officieel een verklaring via de pers lanceren met betrekking tot de ontwikkelingen die zich de afgelopen maanden hebben voorgedaan binnen de partij. Het recht heeft volgens voorzitter Clemens gezegevierd en de partij heeft zich officieel ingeschreven. NOP heeft officieel geen intentieverklaring getekend met het Mega Front. ‘Wij zijn NOP en we hebben geen intentieverklaring getekend.’ Op de vraag als de partij met andere partijen zou willen samenwerken, zegt Clemens dat dit zeker kan.
‘We moeten samenwerken en niet alleen jou ding doen als partij. Samenwerken is altijd goed, maar voor dit moment is dat niet aan de orde. De rest van de achterban moet op de hoogte gebracht worden dat de heer Landveld niet de voorzitter is van de partij. De rechter heeft Hynes Landveld verboden om zich uit te geven als voorzitter van deze partij. Clemens is naar de groene tafel gestapt om zijn gelijk te krijgen. Raadsman Gerold Sewcharan bevestigt dat Clemens de rechtmatige voorzitter is van de NOP. Landveld heeft namens de NOP een intentieverklaring getekend met 5 andere partijen om het Mega Front te vormen. Op 3 maart hebben de Democratische Unie Suriname, Nieuw Suriname, De Nieuwe Leeuw, de Nationale Ontwikkelingspartij, Ontwikkeling door Eenheid en de Progressieve Politieke Partij een intentieverklaring getekend. Clemens had Landveld al gevraagd om zich niet uit te geven als voorzitter van de partij. Hij had gewaarschuwd dat hij naar de rechter zou stappen. De advocaat legt uit dat Landveld geen overeenkomst kan tekenen met wie dan ook namens de NOP, omdat Clemens de rechtmatige voorzitter is.

error: Kopiëren mag niet!