‘Na keti mi wani, gimi dja!’

dblogoDe roofverdachte Andy Dab is gisteren door kantonrechter Rewita Chatterpal veroordeeld tot een celstraf van 3 jaar. De rechter kwam tot het wettig en overtuigend bewijs dat Dab op 23 februari 2015 een vrouw van haar gouden halsketting aan de Indira Gandhiweg heeft beroofd. Het motief van de verdachte was volgens hem simpel. Hij gaf aan dat hij die bewuste dag te diep in het glaasje had gekeken, waardoor hij niet weet wat hem overkomen is toen hij de benadeelde met haar sieraad zag lopen. Volgens de benadeelde zou zij die bewuste dag aan de voornoemde weg uit de bus zijn gestapt. Op dat moment voelde zij al dat zij door een manspersoon werd achtervolgd. Ter hoogte van de margarine en vettenfabriek werd zij door de verdachte geduwd, waardoor zij kwam te vallen.
‘Na keti mi wani, gimi dja!’, schreeuwde de verdachte naar de benadeelde. Na haar enkele slagen te hebben toegebracht, nam hij de benen. Door kordaat optreden van twee omstanders werd de verdachte toch aangehouden en aan de politie overgedragen. Dab gaf in de rechtszaal aan dat hij de benadeelde nimmer heeft geduwd of slagen heeft toegebracht. De magistraat vroeg de verdachte dan te verklaren hoe de benadeelde dan zwellingen en schaafwonden heeft opgelopen. Het antwoord van de verdachte bleef echter uit. Rechter Chatterpal ging bij het opleggen van haar straf voorbij aan de strafeis van twee jaar en legde Dab een veel hogere straf op.
FR

error: Kopiëren mag niet!