70 toewijzingsbeschikkingen uitgereikt aan burgers Apoera

apoera 2De afgelopen week hebben bijkans 70 personen van Apoera hun grondpapieren in ontvangst mogen nemen van minister Steven Relyveld van Ruimtelijke Ordening, Grond en Bosbeheer. Het gaat volgens Relyveld om toewijzingsbeschikkingen. De bewindsman is blij dat de burgers die bijkans een half jaar geleden hun bereidverklaringen hadden ontvangen, gehoor hebben gegeven aan de procedure voor hun toewijzingsbeschikking. Hij zegt dat het Glis-kantoor niet meer ver ligt. “Elke vrijdag is een team van Glis in Nickerie om burgers van dienst te zijn. Ik hoop dat u uw zaken in orde maakt. Er komt nog een grote stroom van beschikkingen, die wij zullen uitreiken”, zei Relyveld. Hij zegt dat degenen die in volkswoningen verblijven, gerust gesteld worden. Volgens hem wordt er onderhandeld met het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting. Hij geeft aan dat de woningen in slechte staat verkeren, maar doordat zij geen rechtszekerheid hebben, kunnen zij niets eraan doen. “Er zullen mogelijkheden bekeken worden om hen hun grondpapieren te verstrekken.” De burgers van Apoera waren heel blij om na jaren gewacht te hebben, hun grondpapieren in ontvangst te nemen.

error: Kopiëren mag niet!