JCI Suriname kijkt uit naar grootse activiteiten in 2015

dblogo‘Unite strengths to impact’. Zo luidt het thema van The Junior Chamber International (JCI) Suriname voor het jaar 2015. De organisatie, die onlangs haar 54-jarig bestaan heeft gevierd, kijkt met enthousiasme uit naar haar activiteiten in 2015. Volgens Rajiv Hieralal, president van JCI Suriname, is voor dit thema gekozen, omdat de organisatie de ‘sterkten’ van de leden en relevante partners op de juiste wijze wil inzetten voor het teweegbrengen van positieve verandering binnen de samenleving. De organisatie telt iets meer dan 200 leden, verdeeld over 6 afdelingen. JCI Suriname bestaat uit 6 chambers, te weten: JCI Paramaribo, JCI Nilom, JC Female, JCI Unify, JCI SYMA en JCI Urban. Alle 6 kamers willen ervoor zorgen dat de komende 54 jaren ook succesvol worden afgerond.
De start is dan bij 2015, waarin alle kamerpresidenten hun eigen projecten ten uitvoer willen brengen. JCI Paramaribo wil naar zeggen van kamerpresident Derrick Boldewijn een Healthy Lifestyle evenement organiseren. Dit evenement zal volgens Boldewijn een bijdrage leveren aan een gezonde samenleving. De kamer was reeds in 2013 met een soortgelijk project in 2013 gestart in de buurt Zorg en Hoop en in 2014 op Latour. Dit jaar wordt het in juni 2015 uitgevoerd. JCI Nilom houdt in november de 22ste editie van het VOS Spreekcontest. Volgens kamerpresident Chivaro Gajadien houdt de kamer zich al jaren bezig met dit terugkerend evenement. Het VOS Spreekcontest is reeds 3 jaren niet georganiseerd. Het was volgens Gajadien aan een evaluatie toe. Dit jaar zal de organisatie veel beter uitzien. In dit kader zullen allereerst kwalificatierondes volgen, waarna op een latere datum een finale ronde gehouden zal worden. Afgesproken is dat van elke school 4 studenten afgevaardigd mogen worden, waarna 1 student per school kan doorstromen naar de finaleronde.
JCI Female zal op 28 maart The Dare to Act Awards voor de 3e keer organiseren, waarin een erkenning gegeven wordt aan vrouwen die een actieve rol innemen binnen hun gemeenschap en op die manier positieve verandering teweegbrengen. De activiteiten zijn volgens kamerpresident Urdize de Getrouwe in het kader van de viering van de Dag van de Vrouw en de maand die speciaal aan de vrouw besteed zal worden. De nominatieformulieren zijn volgens haar reeds naar verschillende organisaties gestuurd. JCI Unify zal zich meer bezighouden met het Green Ambassadors Project. Dit is volgens kamerpresident Daniella Sumter een landelijk milieu bewustwordingsproject voor leerlingen van het basisonderwijs van de 3e tot en met de 6e klas in Suriname. Het project was al reeds 3 jaar in voorbereiding en betreft de training van mediatheekleerkrachten op 170 basisscholen. Speciaal voor dit project is er ook leesboek en bordspel ontworpen. JCI SYMA houdt zich bezig met het Sweets, Arts and More project. De bedoeling hiervan volgens kamerpresident Nancy Boldewijn is om jong ondernemerschap te bevorderen, startende ondernemers te stimuleren, het zorgen voor netwerk mogelijkheden ter bevordering van ondernemerschap en om bekendheid te geven aan JCI SYMA. Voorafgaand aan het project zullen verschillende trainingen verzorgd worden aan de deelnemers. Deze trainingen zullen in juni en juli plaatsvinden. ‘Calling all active citizens of Wanica’ is de slogan waarmee JCI Urban, de jongste kamer, op zoek gaat naar actieve mensen in Lelydorp die graag positieve veranderingen teweeg willen brengen in hun omgeving. Naast deze activiteiten zal ook de Suriname Ten Outstanding Young Persons (TOYP) for JCI gehouden worden om jonge mensen te identificeren, die goed zijn in het werk dat zij verrichten. Deze rolmodellen moeten jonge mensen inspireren om betere leiders te worden. JCI is een organisatie voor personen tussen 18 en 40 jaar. Het doel is om leiderschapskwaliteiten te ontwikkelen van de leden. Door trainingen worden ‘tools’ aangereikt om actievere en oplossingsgerichte burgers te worden.
FR

error: Kopiëren mag niet!