Wegstrekking Zanderij tot Bigi Poika afgesloten voor zwaar verkeer

Wegstrekking Zanderij tot Bigi Poika afgesloten voor  zwaarverkeer 2De rijweg van West-Suriname vanaf Zanderij tot Bigi Poika is per heden afgesloten voor verkeer boven 4 ton. Districtscommissaris John de La Fuente komt tot dit besluit vanwege de zeer slechte staat, waarin deze weg zich bevindt. De aanhoudende regen en de asdruk van zwaar verkeer maakt dat de wegconditie steeds verslechtert. De La Fuente wil voorkomen dat de gemeenschap in het achterliggend gebied van Para geïsoleerd raakt.
‘De vrees bestaat dat de weg in een nog slechtere staat kan komen als er toch zwaar verkeer hiervan gebruik zal maken’, zegt de ressortleider van het gebied, Clifton Tjaroemee. ‘Als het totaal onrijbaar wordt, zal het ten nadele werken van de dorpsgemeenschappen. Dagelijks reizen schoolkinderen vanuit het achterliggend gebied naar de scholen op Zanderij en centrum Para. Deze kinderen moeten half 4 uit bed om de weg te trotseren, zodat ze op tijd op school aankomen. Bij een goede staat van de weg hoeven zij niet zo vroeg op. Landbouwers reizen ook dagelijks af en aan, naar de Markten in Paramaribo om hun producten af te zetten.’ De staatsbus komt volgens Tjaroemee al moeilijk door de grote kuilen die door grote trucks zijn gecreëerd.
De La Fuente zegt een gesprek te hebben gehad met de aannemer, Main Transport, die belast is met onderhoud van de wegstrekking Pikin Saron- Bigi Poika. Uit het gesprek blijkt dat er vanwege de constante regenval geen werkzaamheden uitgevoerd kunnen worden ter verbetering van de wegsituatie. ‘Zodra het weer opklaart en de zon een beetje schijnt, kunnen de machines ingezet worden om de wegconditie te verbeteren. Een graafmachine van het commissariaat zal vanaf vandaag sluizen graven om het overtollige water op het wegdek af te lozen. Indien de behoefte bestaat voor meer informatie kan men zich verstaan met de dc. Dit weggedeelte blijft tot nader orde gesloten’, besluit De La Fuente.

error: Kopiëren mag niet!