OM eist 15 jaar voor vermoorden ex-werkgever

dblogoHet Openbaar Ministerie (OM) eiste dinsdag een celstraf van 15 jaar tegen N.G. voor het vermoorden van zijn ex-werkgever. Op 9 juni 2014 heeft N.G. zijn ex-werkgever overgoten met gasoline en vervolgens in brand gestoken. Het slachtoffer lag op dat moment nietsvermoedend in zijn hangmat te slapen. Uit het obductierapport, dat in Frans-Guyana is opgesteld, blijkt dat het slachtoffer door de opgelopen brandwonden is omgekomen. N.G. was ten tijde van het delict onder invloed van alcohol.
De aanleiding tot deze moord was het feit dat het slachtoffer de verdachte had ontslagen. De verdachte had zich op verschillende momenten misdragen tegenover de vrouw van zijn werkgever. De vrouw vertelde haar man dat de verdachte een gat had gemaakt in de badkamer om haar te begluren. Ook masturbeerde hij in het bijzijn van de vrouw. Op een gegeven moment greep hij haar ook vast om seks te bedrijven met haar. Deze ontoelaatbare handelingen waren aanleiding voor de man om zijn arbeider te ontslaan.
Het OM gaf aan dat de verdachte een gunstig moment heeft afgeloerd om dit feit te plegen. Hij voerde het feit uit toen de man in diepe rust was. Ook zag het OM in het ontslag geen aanleiding om over te gaan tot een dergelijke handeling. Na zijn ontslag had N.G. bedreigende uitlatingen richting zijn werkgever gedaan. Zowel bij de politie als op de zitting bekende N.G. schuldig te zijn aan dit strafbaar feit. Op 30 april zal deze zaak verder worden behandeld.

error: Kopiëren mag niet!