Commewijne waarheen?

dblogoDe noodkreet klinkt steeds luider, terecht of onterecht? Als iemand die geboren en getogen is in Commewijne/Alkmaar volg ik de ontwikkelingen, vooral van mijn geboortedistrict, op de voet. Men is tegen de positionering van de KTPI op no. 1 op DNA-niveau in Commewijne. Zij mag en kan de V7 niet trekken volgens een deel van de VHP-aanhangers. In 1977 is de strijd gevoerd in NPK 2- verband (Nationale Partij Kombinatie) bestaande uit: NPS, PSV, HPP, en de KTPI tegen de VDP ( Verenigde Democratische Partij), bestaande uit o.a. de VHP, PL (Pendawa Lima) en BNP (Bosnegers Partij) met als lijsttrekkers Salam Somohardjo en Rasam. Voor de NPK waren kandidaten A. Soeperman en Ruben Setrowidjojo, na Soeperman kwam Cornelis Ardjosemito in beeld! Onze Salam alias Paul deed toen de volgende uitspraak: “Als ik in Commewijne verlies, dan spring ik in de Commewijnerivier”! Hij moest het onderspit delven!
Als de VHP in V7-verband de 2de plaats blijft behouden, dan wil ik ze erop attenderen, dat het een zeer moeilijke klus zal zijn om de zetel binnen te halen.
Niet zonder enige bedoeling staat de slinkse PL-leider zijn 1ste plaats af aan de KTPI en zelf de lijstduwer wil worden. Men gaat op de no. 4, de lijstduwer, laten stemmen. In dit geval haalt de PL zonder meer de zetel. De resterende stemmen gaan logisch naar de no. 1 (KTPI ), daarna naar no. 2 (VHP). Dit verschijnsel is reeds voorgekomen en bewezen toen het Front in 2000 , R. Soekhai, kandidaat stelde op no. 2 in plaats van Chan Tilakdharie en in 2005, Dhiradj Soekhai, eveneens op no. 2 voor de VHP. In beide verkiezingen heeft zowel vader als zoon Soekhai het niet gehaald! Indien Somohardjo de mening is toegedaan, dat het een geven en nemen is, dan moet hij de moed opbrengen om de 1ste plaats aan de VHP af te staan! Men moet in de politiek niemand onder- of overschatten, want de regering heeft veel voor Commewijne gedaan, hetgeen het Front niet in 15 jaren heeft gepresteerd. Er is een scala van voorbeelden op te noemen. De overlopers hebben ook hun aanhang, dc Remy Polack (ex NPS’er) en dr. Mohan (ex BVD’er) hebben ook een aantal kiezers achter zich.
Zoals de kaarten thans liggen, dan zal de strijd in Commewijne gevoerd worden tussen de V7 en de MC. De andere partijen, combinaties zullen geen kans van slagen hebben. Indien er potentiële kandidaten gesteld zullen worden, dan zal de strijd een winst opleveren van 2 tegen 2. In 2010 hebben de MC-kandidaten, S.Narain (762) en Jenny Warsodikromo (1.789) stemmen vergaard. Hendrik Sakimin van de PL–VA had 3.293 stemmen en Ronny Tamsiran, eveneens van de PL – VA , 645. Nu wil deze wil hij minister worden.
Sheilendra Girjasing van de VHP behaalde 2.199 stemmen. Thans wordt alles uit de kast gehaald alleen maar om macht te verkrijgen.
Blijkbaar gaat het niet om deskundigen, maar slechts om eigen behoud of belang. Commewijners, laat u niet gebruiken als stemvee, maar let op uw zaak en let erop wie voor u en voor uw district opkomt!
Roy Harpal

error: Kopiëren mag niet!