Bouva: ‘V7 is zelfde hoopje…..’

Bouwva‘Solanga NDP de ini a oso, njan de, dringi de, prisiri de’, zei Melvin Bouva tijdens de op vrijdag gehouden NDP wijkvergadering te Land van Dijk. Eerder op de avond noemde de politicus de V7 combinatie onder andere ‘hetzelfde hoopje… alleen andere spelers’. Hij liet het aan de aanwezigen om in te vullen wat voor hoopje hij bedoelde. Hij vergeleek de NDP met de V7 en concludeerde dat zijn partij de betere is en ten opzichte van de concurrerende partij V7 met opgeheven hoofd kan staan. ‘Wij veranderen geen naam of kleur, we blijven NDP. We hebben met niemand problemen. Het heeft geen zin om uit te schelden. Wij moeten doorgaan met hetgeen waarmee we bezig zijn. We hebben nog een heleboel werk te verrichten. De president heeft samen met zijn team de basis gelegd voor een beter Suriname.’ Deze woorden sprak Bouva ter motivatie van de aanwezige NDP-jongeren. Hij uitte meerdere malen kritiek naar de V7 toe. ‘Als jij denkt dat wat zich daar aan het vormen is, toekomst voor Suriname is, dan heb je het glad mis. Want alles waar ze het tot nu over hebben, is wie waar op de lijst moet enzovoorts. Om 51 mensen op een lijst te plaatsen, zijn die gasten al een jaar bezig. Dan zal ik gek zijn om mijn land met 500.000 mensen in jouw handen te zetten, terwijl je niet eens je eigen structuren kunt organiseren. Wij hebben echte leiders nodig en geen leiders als van V7. Als ze leiders zijn dan zijn het leiders met een lange ‘ij’.’ Hij was van mening dat zijn partij alles in huis heeft om de verkiezingen te winnen. ‘Wij hebben visie, daadkracht, een goed verhaal en we hebben bewezen dat we het kunnen.’ Bouva weet dat de NDP tenminste 26 zetels zal halen.

PL geeft rechter ‘vrijpostige mond’

Bouva verwees ook naar de voorzitter van PL, die volgens hem praat over ‘de rechtstaat’ maar desondanks de rechter een ‘vrijpostige mond’ geeft en tegen het vonnis van de rechter ingaat. Volgens de NDP’er zijn er nu al mensen die uitkijken naar het kunnen bemachtigen van zinkplaten van het PL-gebouw nabij de Wijdenboschbrug dat, zo meent Bouva, niet veel langer op de plek meer zal staan. Het redelijk goed opgekomen publiek op de vergadering reageerde in eerste instantie enthousiast op de sprekers, maar werd met het verstrijken van de tijd onrustig in afwachting op de beloofde komst van de voorzitter van de NDP, Desi Bouterse. Hij zou de launch doen van de NDP campagne-cd. Het lukte Bouterse niet om de vergadering te bezoeken. De first lady, Ingrid Bouterse, was wel aanwezig. Het publiek liet heel duidelijk merken het niet te waarderen dat de partijvoorzitter het liet afweten.

error: Kopiëren mag niet!