Deskundigen leveren kritiek op beleid regering

Drs. Guillermo Samson en Drs. Richard Kalloe (foto: Kevin Ngadimin)
Drs. Guillermo Samson en Drs. Richard Kalloe (foto: Kevin Ngadimin)
De deskundigen, drs. Richard Kalloe, drs. Radj Bhondoe en mr. drs. Guillermo Samson, hebben tijdens een bijeenkomst felle kritiek geleverd op het beleid van de regering. De bijeenkomst was door Kenniskring (KK) georganiseerd met als thema ‘Een terugblik 2014, een vooruitblik 2015/16’. Kalloe, die ook verbonden is aan de Anton de Kom Universiteit van Suriname, heeft middels een powerpoint-presentatie een schets gegeven van de olieontwikkelingen en de investeringen van Staatsolie. Kalloe is het eens met de woorden van de president dat 2015 het jaar van de waarheid wordt. Ten eerste worden er in mei verkiezingen gehouden. Ten tweede is dit ook het jaar van de waarheid wat betreft de sociaal economische ontwikkeling van Suriname. ‘Kunnen wij op eigen benen staan’, vraagt Kalloe zich af. ‘De roofbouwsector, goud en aardolie, is nu in problemen. Goud heeft nog maar de prijs van US$1.200 per ons. Als de aardolieprijs daalt, kan de goudprijs nooit zo hoog blijven.’ Deze gaat volgens Kalloe ook dalen. ‘Het beleid is antiproductie en antiontwikkeling. Uitbreiden van het kiesstelsel is het enige dat de overheid heeft kunnen realiseren’, aldus Kalloe.
AF

error: Kopiëren mag niet!